HTML

2

2010.04.17. 08:36 | xenosz | Szólj hozzá!

"az ember egy bizonyos életkor alatt mindenkinek meg akar felelni, a családjának, a beosztottjainak, a főnökeinek, a szurkolóknak – de ő már túl van ezen. Elsősorban a saját magával szemben támasztott elvárásokat tartja szem előtt, amelyek amúgy nem öncélúak – a klub érdekeit szolgálják."

"Van egy székely mondás, amely úgy hangzik: A lesajnáló vállveregetést ingyen kapja az ember, az irigységért viszont meg kell dolgoznia. Ehhez legfeljebb annyit tehetek hozzá: minél több irigyet kívánok magamnak!"/László Csaba futballedző/

*************

Meglepő,hogy a Jobbik mennyire el van rugaszkodva  a valóságtól. A 2/3 -os parlamenti győzelem délibábja után most bizottsági elnöki posztokra fáj a foguk.

"Vona Gábor arról is beszélt, milyen pozíciókat szeretnének kapni az új parlamentben.  A pártelnök hangsúlyozta: elsősorban a gazdasági és külpolitikai területeken szeretnének elnöki pozíciót szerezni a bizottságokban, különösen a külügyiben. "

Nem hiszem,hogy bármelyik másik párt rajtuk kivűl belemenne ebbe. Szerintem ha továbbra is kitartanak a szésőséges nézeteik mellett,még akár az is előfordulhat,hogy betiltják a pártot nemhogy bizottsági helyeket kapjanak. 

Az,hogy a Fidesz ilyen arányban nyerte a listát azt jelentheti,hogy az emberek túlnyomó többsége nem vevő a radikális nézetekre.(szerencsére) A Jobbik 16,67 %-át nem tekintem nagyon soknak. Valószínűleg ezzel az eredménnyel el is érték a támogatottságuk csúcsát. Láttuk a tetejét tőzsdenyelven fogalmazva. 

Egyrészt a társadalomban egyébként is jelenlevő szélsőséges gondolkodásra hajlamos embereket sikerült megszólítaniuk,másrészt az erkölcsileg lezüllött MSZP és SZDSZ illetve - már csak MSZP - továbbra is őket erősíti. Remélhetőleg a Fidesz nem veszi ennyire semmibe az alapvető erkölcsi normákat,ahogy az utolsókat rúgó MSZP tette. (Lendvai vastagbőrű önkritikát nem tartalmazó mindent másokra kenő nyilatkozatai, Szanyi Tibor csalásra buzdítása, a bukott Gyurcsány Ferenc visszajövetele)

Szóval ennél az MSZP-s hozzáállásnál csak jobb jöhet.Ennyire nem lehet az embereket hülyének nézni.

Ha a Fidesz nem csinál mást,csak viszonylag nagyobb hibák nélkül csinálja a dolgát,akkor a Jobbik nem fog tovább erősödni. Sőt, elég sanszos,hogy a pártban is szakadás fordulhat elő,ahogy ebben az elemzésben is le van írva ( "A Jobbik kilenc törésvonala"  http://nezopontintezet.hu/elemzes.pdf  )  

Másrészt a Jobbiknál előforduló botrányok (fűvező,melegekkel mutatkozó szóvívő, Sneider féle botrány stb) is azt jelzik,hogy ők sem tisztábbak másoknál,és nem képes a vezetés erős kézben tartani a pártot.

 

 

Címkék: idézet jobbik lászló csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://xenosz.blog.hu/api/trackback/id/tr661928608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása