xenosz

Friss topikok

Linkblog

HTML

Miért az áldozat bünteti magát? Miért nem a tettest bünteti az áldozat?

2012.07.26. 09:19 | xenosz | Szólj hozzá!

Sokszor hallom,olvasom,hogy a társadalmilag kirekesztett emberek hajlamosak öngyilkosságba menekülni ,mert nem bírják a nyomást.Pld afrikai országokban az albínókat szabadon megölhetik. De akár a melegségüket feldolgozni nem tudók,vagy a családi erőszakban szenvedők,vagy bárkik,akik mások által fenyegetve vannak munkahelyen, iskolában stb. Egyszóval ezek az emberek miért magukon vezetik le a feszültséget és miért nem fordulnak az elnyomók ellen? Logikailag is sokkal ésszerűbb lenne,ha az áldozat a tettest büntetné, őt őlné meg vagy fordulna ellene, egyben  a saját feszültségét is oldaná. Pld Simek Kitti nagyon helyesen a zsarnok apját küldte a túlvilágra.Ezzel megszabadult tőle,másrészt magának is bebizonyította,hogy képes uralkodni a helyzeten. Képes visszavágni annak,aki őt hozta megalázó helyzetekbe. Ebben az esetben a gyilkosság teljesen normális reakció volt.  Én bárkinek csak javasolni tudom,hogy ne eméssze magát senki,és ne magát okolja,mert azzal csak magát hozza még nehezebb helyzetbe és az elnyomó, a zsarnokoskodó még jobban fogja élvezni a helyzetet. Inkább szálljon szembe fegyverrel akár. Az ilyen elnyomóval szemben minden megengedett.Gondoljon bele,hogy az élethez , a boldog élethez mindenkinek joga van. Benne van az Alkotmányban is!!!!! Ha tehát azt a személyt,aki ezt a jogot megsérti veled szemben el kell taposni. Legvégső esetben,ha nincs kiút,akár a gyilkosság is jogos önvédelem.

Az élet más területein is hasznosabb a támadás,mint a meghunyászkodás.A legtöbb ember nem tanul másból,csak abból ha ő is visszakapja azt,amit adott.

Címkék: önvédelem öngyilkosság gyilkosság áldozat tettes

A bejegyzés trackback címe:

https://xenosz.blog.hu/api/trackback/id/tr34635025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása